Werkplaats trainingen

De beste route naar je bevoegdheid tachograaftechnicus

Tachograafinstallateurs in werkplaatsen zijn met ingang van 1 januari 2017 verplicht een IBKI-examen afgelegd te hebben en te beschikken over een diploma waarmee een bevoegdheidspas kan worden aangevraagd om werkzaamheden aan tachografen te mogen uitvoeren. Van training tot examen ben je hiervoor bij VDO aan het juiste adres.

Tijdens de 4-daagse training voor werkplaatsmedewerkers word je volledig ingelicht over de werking, het bedienen, ijken en verzegelen van de tachograaf zodat je als gecertificeerd tachograaftechnicus je werkzaamheden kunt uitvoeren.

De 1-daagse Tachograaftechnicus opfristraining en bevoegdheidsverlening heeft als doel werkplaatsmedewerkers die in het bezit zijn van een RDW-erkend certificaat voor het ijken van digitale tachografen, op te frissen met actuele kennis. Hierdoor voorkomen zij belangrijke fouten tijdens het kalibreren en uitlezen van de apparatuur en kunnen ze sneller en effectiever werken. Na afloop van de training zal tevens het bevoegdheidsverlenging examen van het IBKI worden afgenomen.

Nadat een tachograaftechnicus het bevoegdheidsverlenging examen behaalt, ontvangt men een bevoegdheidspas met PIN code van het IBKI. Vanaf 1 januari 2017 is deze verplicht om in het RDW register een tachograafijking af te melden. Zonder deze bevoegdheidspas mag een tachograaftechnicus niet ijken en/of afmelden!


4 Daagse werkplaatstraining
incl. IBKI Examen

1 Daagse training
Bevoegdheidsverlenging

Contact

Tachograaftraining.nl

Catorce B.V.